Don Boscocollege Zwijnaarde

School met zin

Articles

Vakantieaanbod 2016–2017

Het aanbod voor schooljaar 2016–2017 op een rijtje

Kampen met sport en spel

Skivakantie voor 2

Naar aanleiding van het succes van de vorige schooljaren, organiseren wij ook dit jaar een skivakantie voor de leerlingen van het tweede jaar (uitsluitend ski, geen snowboard). De reis brengt ons per bus naar onze bestemming: Kronplatz, een sneeuwzeker skigebied in Italië. De leerlingen krijgen – onderverdeeld in groepen per skiniveau – 4 uur les per dag, gegeven door Nederlandstalige skimonitoren. ’s Avonds is er plaats voor specifieke avondanimatie.
Aantal deelnemers: beperkt tot 75 leerlingen.
Periode : vrijdag 23 december 2016 – vrijdag 30 december 2016.
Verantwoordelijken: Christophe Van Wonterghem en Wim Reunes.

Vakantiekamp Bouillon voor 2

Bouillon is een klein stadje in het hart van de Belgische Ardennen, aan de prachtige meanders van de Semois. We verblijven daar in de jeugdherberg. Deze plaats biedt ons tal van mogelijkheden om onze vakantie zo gevarieerd mogelijk door te brengen. Een greep uit het programma: bosspel, kajak op de Semois, dagtochten, mountainbiken, bezoek aan de burcht, touwenparcours, middeleeuwse spelen, … Het wordt duidelijk een kamp boordevol activiteiten en vol afwisseling.
Aantal deelnemers: maximum 35 leerlingen.
Periode : vrijdag 78 juli 2017 – vrijdag 14 juli 2017.
Verantwoordelijken: Stevie Van Vooren en Stijn Ostyn.

Vijflandentocht voor 3

Deze vakantiereis krijgt een niet te onderschatten sportief karakter, vermits we al fietsend – gedurende 10 dagen – delen van België, Duitsland, Luxemburg en een stukje Nederland en Frankrijk doorkruisen. De reisweg is in grote trekken: Zwijnaarde – Vaalbeek – Maastricht (NL) – Blankenheim (D) – Bad Ems – Rüdesheim am Rhein – Idar-Oberstein – Trier – Saarburg – Lültzhausen (L) – Grand-Halleux en Luik. We rijden langs prachtige, maar daarom niet minder lastige wegen. Vandaar ook het belang van een optimale fysieke conditie en een fiets in goede (= veilige!) staat. Gedurende de ganse reis wordt de groep begeleid door twee bestelwagens (bagage, bevoorrading en technische ondersteuning). We overnachten in zeer comfortabele jeugdherbergen of vakantieverblijven.
Aantal deelnemers: maximum 65 leerlingen.
Periode: vrijdag 7 juli 2017 tot en met zondag 16 juli 2017.
Verantwoordelijken: Geert Pieters en Pieter Blomme.

Slovenië voor 4

We nodigen jullie uit om mee te trekken naar de wondermooie Noord-Slovenië, in de Julische Alpen.Negen dagen avontuur, sport en bruisend amusement liggen daar op ons te wachten. We maken prachtige bergtochten, gaan raften, mountainbiken, klimmen en kanovaren. Ook de Triglav, de hoogste berg van Slovenië, staat op ons to do-lijstje. Pret gegarandeerd!
Aantal deelnemers: maximum 35 leerlingen.
Periode: dinsdag 1 augustus 2017 tot donderdag 10 augustus 2017.
Verantwoordelijken: Maarten Liagre & Bram Billiet.

Skivakantie voor 5 & 6

Ook dit jaar trekken we met de leerlingen van de 3de graad naar Flattach (Kärnten) in Oostenrijk. De Mölltaler Gletscher reikt tot op een hoogte van 3122 m en garandeert ons sneeuw tijdens de paasvakantie. De skipas geeft ons toegang tot 500 km piste en biedt voor elk wat wils! We verblijven er in het Sporthotel Mölltal op 10 minuten van de piste. Leerlingen kunnen vooraf beslissen om te skiën of te snowboarden. Tevens zijn ze vrij om al dan niet ski- of snowboard-lessen te volgen. Voor beginners is er sowieso verplicht les in de voormiddagen.
Periode: Periode: vrijdag 31 maart t.e.m. zaterdag 8 april 2017.
Aantal deelnemers: maximum 60 leerlingen.
Verantwoordelijke: Tim Baele.

Cultuurreizen

Londenreis voor 3

De Londenreis is in de derdes een traditie. We zorgen ervoor dat je een algemeen beeld krijgt van deze boeiende stad, alle ‘musts’ staan op het programma. Er is aandacht voor cultuur én voor ontspanning. We logeren in een eenvoudig, maar verzorgd studentenhotel.
Periode: van woensdag 30 maart – zondag 3 april 2017
of van zaterdag 8 april – woensdag 12 april 2017
of van dinsdag 11 april – zaterdag 15 april 2017
Maximum 60 leerlingen per groep/periode.
Verantwoordelijken : Pieter Blomme, Stijn De Groote, Astrid Matthijs, Nicolas Naudts.

Umroto – Italiëreis voor 4

Om je op te verheugen en met plezier op terug te kijken. We vertrekken met het vliegtuig richting Italië en verkennen de hoofdstad Rome tijdens een tweedaagse. Per bus gaat het dan richting het Trasimeense meer waar we verblijven in een agriturismo. Het is de perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan Asissi, Orvieto, Firenze, Siena, Arezzo … We worden culinair verwend in Ristorante Il Vecchio Mulino in Tuoro.
Het aantal plaatsen is beperkt tot 50 leerlingen.
Periode: Deze vakantie vond plaats in de herfstvakantie.
Verantwoordelijke: Yvan De Kerpel.

Berlijnreis voor 5 & 6

Berlijn is momenteel één van de hipste steden van Europa. Enerzijds adem je er de bewogen geschiedenis in en vind je er een rijkdom aan bezienswaardigheden zoals musea, theaters en prachtige historische gebouwen, anderzijds bruist het huidige Berlijn van leven met zijn trendy shops en hippe bars. We zullen we de belangrijkste bezienswaardigheden bezichtigen, een gegidste fietstocht maken langs de overblijfselen van de muur, kuieren op de populaire Flohmarkt am Mauerpark en voldoende tijd bieden om de metropool zelf te ontdekken. We reizen overdag met de bus naar Berlijn en verblijven er dan nog drie volledige dagen om ‘s nachts terug te rijden. Eén ding is zeker: Berlijn zal ongetwijfeld ook jouw hart veroveren!
Het aantal deelnemers is beperkt tot 46 leerlingen.
Periode: zaterdag 1 april 2017 – woensdag 5 april 2017.
Verantwoordelijken: Ann Baeten, Myrthe Cornelis, Pieter Schepens

Studiereis naar Parijs voor 6

Parijs mag in het reisaanbod van een school zeker niet ontbreken. Het wordt een driedaagse studiereis naar één van de mooiste steden van Europa en … dichtbij. Het aanbod ter plaatse is zeer gevarieerd en wordt georganiseerd en begeleid door leerkrachten. Deze reis wordt grondig voorbereid tijdens de lessen Frans.
Periode: donderdag 27, vrijdag 28 en zaterdag 29 april 2017.
Aantal deelnemers: alle zesdejaars
Info: leerkrachten Frans zesdes

Griekenland voor 6

De zesdejaars krijgen opnieuw de kans om een tiendaagse rondreis te maken doorheen de Griekse geschiedenis, mythologie en natuur. De goden verwelkomen ons op de akropolis te Athene, in Apollo’s orakeloord te Delphi, in Agamemnons burcht te Mykene, in Asklepios’ theater te Epidauros, op hun Akrokorinthosberg in Korinthe en in de tempel van Zeus te Olympia. Ook Noord-Griekenland ligt op de route: de indrukwekkende Byzantijnse Meteorakloosters in Kalambaka, het orakeloord van Zeus in Dodoni en het paleis van Ali Pasja in Ioannina. Onze odyssee eindigt op het eiland Aegina. Een heerlijke confrontatie met de archaeïsche, klassiek-Griekse en Byzantijnse beschaving! Hier liggen voor echte cultuurfanaten een bijzonder rijke geschiedenis, een overweldigende natuur en de legendarische Griekse gastvrijheid voor het rapen…Parakalo!
Periode: 10/11 dagen tussen 5 – 20 juli 2017.
Verantwoordelijken: Christophe Perneel & Wim Cool.

In samenwerking met Jeugddienst Don Bosco

VORMINGSCURSUS: Animator in het jeugdwerk voor 4, 5 & 6

Een cursus animator is een knotsgekke week waarin je spelenderwijs de nodige vorming krijgt om op een verantwoorde manier met kinderen en jongeren om te gaan. Gedurende zes dagen krijg je sessies rond de thema’s spel en spelen, expressievormen, leefwerelden van het kind, verantwoordelijkheid, preventie, animatie… De cursus is zeer praktijk- en ervaringsgericht opgebouwd, zodat iedereen vanaf het begin actief wordt betrokken. Na het volgen van deze cursus loop je op een jeugdwerking naar keuze een stage van 60 uur. Wanneer je slaagt voor deze stage, krijg je een attest animator. Dit attest wordt door de Vlaamse Gemeenschap uitgereikt.
Voorwaarde : minstens 16 jaar zijn/worden in het jaar dat je de cursus volgt.
Periode : herfstvakantie.
Inschrijving, prijs en info : www.jeugddienstdonbosco.be/vorming/animator/

Jongerentocht naar Turijn voor 4, 5 & 6

Naar jaarlijkse traditie organiseert Jeugddienst Don Bosco vzw ook dit jaar een reis voor scholieren naar Turijn, de bakermat van Don Bosco’s jeugdwerk. Dé kans om ter plaatse de unieke sfeer van Don Bosco op te snuiven.
Gedurende een week keren we terug naar de roots van Don Bosco en (her)beleven we zijn
verhaal. We stappen niet gewoon de bus op en bezoeken huis na huis. Nee, spelenderwijs doorheen plezier en jeugdig enthousiasme, stadsspelen, momenten van stilte… maken we kennis met Don Bosco. Daarnaast zijn er nog heel wat ontspanningsmomenten, groepsgesprekken, vrije tijd om te shoppen op Europa’s grootste openluchtmarkt, te luieren, sport en spel. We genieten van ‘la bella italia’ en van elkaar.
De reis is voor jongeren vanaf 16 jaar die een link hebben met Don Bosco via school, speelplein of …
Datum: paasvakantie 2017 – zaterdag 1 april t.e.m. zondag 7 april 2017
Inschrijvingen en info: www.jeugddienstdonbosco.be/turijn/ of mail naar: koen.timmermans@donbosco.be