Don Boscocollege Zwijnaarde

School met zin

Campus

Schoolbibliotheek

De bib van DBZ

Bib-links:

Open voor alle leerlingen en leerkrachten

Op vertoon van je leerlingenkaart kan elke leerling boeken, strips en dvd’s ontlenen voor een periode van 3 weken. Tijdschriften en de krant worden niet uitgeleend: die kan je ter plaatse raadplegen.

Openingsuren

Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag: 8.00u. – 11.30u. en 12.00u. – 16.15u.
Woensdag: 7.45u. – 12.00u.

De bibliotheek is ook uitgerust met een geavanceerd kopieertoestel. Bibliotheekmedewerkers kopiëren er – in opdracht van de graadcoördinator – ook notities voor afwezige leerlingen.

Leren en lezen in de bieb

Hoe motiverend kan een schoolomgeving zijn? De bieb biedt een schat aan materiaal. Het is een uitgelezen (what’s in a word) plek om met leerlingen aan de slag te gaan.

De voorbije 40 jaar, en vooral onder de bezielende leiding van bibliothecaris Jacques De Raedt, is de collectie uitgegroeid tot een schitterend uitgeruste bibliotheek. Ze ondersteunt leerlingen en leerkrachten met zowel informatieve werken als romans en tijdschriften. Er is eveneens een uitgebreide collectie dvd’s voorhanden. Vanaf schooljaar 2017-2018 is Gert Galle de bibliothecaris van onze school.

’s Middags – vooral wanneer het georganiseerde middagspel aan zijn winterslaap bezig is tijdens de koude wintermaanden – is de bibliotheek een populaire plek om de krant te lezen, een fijn boek te ontdekken, aan de computer te werken.

Tijdens de lesuren wordt de bieb ingezet als alternatieve leeromgeving.

Leren eindigt niet bij het belsignaal. Voor sommige opdrachten moeten onze leerlingen ook buiten de uren over een krachtige leeromgeving kunnen beschikken. Om iedereen deze mogelijkheid te bieden, is de bibliotheek toegankelijk voor en na de lesuren.

Catalogus

De catalogus met alle aanwezige materiaal (boeken, tijdschrijften, beeldmateriaal) is online raadpleegbaar. Alle materialen zijn eigendom van de school en vragen om een zorgzame behandeling.

Het schoolabonnement maakt het mogelijk online databanken te consulteren vanop de schoolpc’s. Van thuis uit gaat dat niet.