Don Boscocollege Zwijnaarde

School met zin

Praktisch

Inschrijven op DBZ kan

We heten iedereen welkom op DBZ.

De inschrijvingsprocedure voor het eerste jaar

Vanaf dit schooljaar werken we met een digitaal aanmeldingssysteem. Dit systeem wordt gebruikt door alle Gentse secundaire scholen. Op die manier willen we wachtrijen vermijden en de beschikbare plaatsen eerlijk verdelen.

Neem deel aan de digitale aanmeldingsprocedure tussen vrijdag 2 februari vanaf 12u00 en vrijdag 23 februari om 12u00 via deze link. Je hebt hiervoor de volledige periode de tijd.

Op zaterdag 3 februari organiseren we voor alle ge√Įnteresseerden onze opendeur-infodag. Die dag krijg je informatie over de werking en het pedagogisch project van onze school en specifieke informatie over het eerste jaar. Er is ook doorlopend een rondleiding waarbij je kan kennismaken met heel wat leerkrachten en leerlingen. Wie graag hulp krijgt bij de digitale aanmeldingsprocedure kan ter plaatse deze procedure opstarten. Iedereen is van harte welkom van 09u00 tot 17u00, vooraf inschrijven is niet nodig.

In de loop van vrijdag 2 maart 2018 ontvang je een mail met de beslissing.
Je krijgt ofwel:
- een toewijzing voor de school van eerste keuze: je krijgt een ticket voor inschrijving in die school, alle lagere keuzes vervallen en die plaatsen worden vrijgegeven.
- een toewijzing voor de school van een andere voorkeur: je krijgt een ticket voor inschrijving in de school van die voorkeur en je krijgt een document van niet-gerealiseerde inschrijving voor elke hogere keuze die niet werd toegewezen. Dit document bepaalt je plaats op de wachtlijst van elk van die scholen. Alle lagere keuzes vervallen en die plaatsen worden vrijgegeven;.
- geen toewijzing: je krijgt een document van niet-gerealiseerde inschrijving voor elke keuze die niet werd toegewezen. Dit document bepaalt je plaats op de wachtlijst van elk van die scholen.

Op zaterdag 10 maart kan je met een geldig toewijzingsticket op onze school terecht om je zoon of dochter definitief in te schrijven. Opgelet, het ticket is niet meer geldig vanaf 24 maart.

Indien je al een broer of zus hebt op onze school, of je bent personeelslid, hoef je deze procedure niet te volgen. Je kan langskomen en rechtstreeks inschrijven op 20 januari 2018.

Voor meer informatie kan je terecht op deze website. Als je nog een vraag zou hebben voor de school, kan je hier terecht.

Inschrijven voor een ander leerjaar

Inschrijven voor een ander leerjaar kan vanaf 16 april 2018, op voorwaarde dat er nog plaats is.

  • Wie overweegt om in te schrijven voor het tweede jaar, vraagt naar Danny De Waele.
  • Voor inschrijvingen in het derde tot het zesde jaar contacteer je Veronique Dept.

Je wenst informatie?

Op onze site vind je wellicht al heel wat informatie over onze school.
DBZ timmert aan de weg vanuit een welomschreven opvoedingsproject en visie. Langs leertrajecten en leefpaden, via tal van projecten, en belangrijke plekjes van het DBZ-universum. Onderweg ontmoet je de mensen die de school uitbouwen. We nemen je graag mee op verkenningstocht.

Via onze Facebookpagina www/facebook.com/donboscozwijnaarde kan je het reilen en zeilen van de school op de voet volgen.

Klik hier om een brochure aan te vragen met info over de school en de inschrijvingsprocedure. We bezorgen ze zo spoedig mogelijk.

Voor specifieke vragen kan je ook mailen naar info@dbz.be